Rovinj
Door: Bernadette
Blijf op de hoogte en volg John en Bernadette
20 Juli 2013 | Kroatië, Rovinj
Vandaag op pad gegaan naar het populaire plaatsje Rovinj aan de kus van Istrie.
Het is een erg oud plaatsje dat veel Romeinse en venetiaanse invloeden heeft. Je moet dan ook niet vreemd opkijken als er italiaanse namen op de restaurants staan en op de straatbordjes.
Er wordt ook erg veel Italiaans gesproken.
In Rovinj vind je naast alle souvenierswinkeltjes veel kunstenaars en kleine ateliers.
Het is een enorm gezellig en vrolijk plaatsje en de oude kern is omringt door water. Het wordt gesierd met gekleurde huizen en veel terrasjes ook in de oude steegjes.
Ook hier moesten we buiten de kern parkeergeld betalen. Dat geeft niet maar je moet wel op tijd terug zijn wil je geen wielklem hebben.
Wij hadden zo door de straatjes lopen zwerven dat we elk aanknopingspunt kwijt waren en onze auto niet meer terug konden vinden. En ja Johnny ook hier betrof het een kleine kerk waar wij vlakbij stonden. We hebben een uur gezocht en gezocht en zijn toen hulp gaan vragen in een winkeltje. Erg vriendelijk personeel dat samen met ons meedacht. Maar daar ook de tjd voor nam en met elkaar overlegde. De tijd tikte door en we waren volgens mij al te laat. Ik zag de wielklem in gedachte an zitten...
Eenmaal met de uitleg op pad vonden we de auto in 20 minuten. Een goed half uur te laat...... Maar gelukkig nog geen comtrole gehad :)
Op de terugweg een prachtige route gereden ipv de tol....ook niet helemaal bewust gekozen ;) , maar vele wegen leiden naar....
21 Juli 2013 - 09:14
Marcel:
Wandelen met John ...
Het blijft altijd een verrassing !!! -
21 Juli 2013 - 10:31
Anne:
Wat een prachtig stadje he...wij zijn daar ook geweest! xx -
21 Juli 2013 - 19:23
John En Bernadette Sanders:
Ja Marc... En ik blijf er in trappen.
Anne ben heel erg benieuwd naar t antwoord van je tante. Inderdaad een prachtig stadje. Voelde me er zo vrij en 'thuis' -
21 Juli 2013 - 21:20
A.rosbergen:
Zo zie je maar Bernadet en John zelfs de kerk ter plekke waakte over je auto om een wielklem te voorkomen. Als ik jou verslag leest hebben jullie weer een prachtige dag gehad.Groetjes ma en pa. -
23 Juli 2013 - 13:46
Pa Rosbergen.:
De hitte slaat hier hard toe en het is hier momenteel 32 graden.Je moeder kan daar niet zo best tegen.Veel drinken wordt aangeraden. Het is bij ons Nederlanders ook nooit goed. Een fikse regenbui zou wel goed zijn. Hoe is het weer bij jullie? Volgens het verslag gaat het goed met jullie en geniet maar lekker. Groetjes, ma en pa.